Weboldalunk legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Bővebb információkért kérjük olvassa el az Adatvédelmi Nyilatkozatunkat.

Termékek Menü

Térképteknős

Ár:
5.400 Ft (4.252 Ft + ÁFA)
Egységár: 5.400 Ft/db
Cikkszám: TEK004
Elérhetőség: Kapható

Leírás

Pseudemys concinna heiroglyphica

Származási hely: Amerikai Egyesült Államok
Hossza: 22-30
Életkor: 35-40

Leírása: Ez a fajta ékszerteknős az USA keleti és dél-keleti részén fordul elő. A felnőtt példányai átlagosan 22-30 cm nagyságúak, de elérhetnek akár 32-38 cm-es hosszúságot is. A fejükön és nyakukon számos sárga, vékony sáv található. teknős A hátpáncélja barna, olívabarna színű, amelyen gyakran koncentrikus körök és "C" alakú mintázatok találhatók. Ha a páncél száraz, akkor nehezen lehet észrevenni ezt a mintázatot. A haspáncélon sötét foltok vannak, amelyek azonban idővel elhalványulhatnak.

Tartása: Ez a teknősfajta elsődlegesen növényevő, hínárt és különböző algákat fogyaszt szívesen. Állatok közül a rákokat, ebihalat, kisebb halakat, csigákat és néhány rovarfajtát eszik meg. Mivel a tenger és az édesvíz találkozásánál is megél (változó sótartamú vizekben), ezért fogyaszt még tengeri hínárt, algát és különböző tengeri állatokat is. 1 éves korukig naponta, később kétnaponta etessük őket! Fontos a változatos, kiegyensúlyozott étrend! Az élő hal/fagyasztott hal remek táplálékul szolgál, hiszen nagyon magas a tápértékük. A kisebb teknősöknek eleinte fel kell kockázni. Figyelem! A feldolgozott (rántott, főtt, füstölt, erjesztett, pácolt, savanyított, stb.) készítmények etetése egészségtelen, ezért tilos (pl. parizer)!