Weboldalunk legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Bővebb információkért kérjük olvassa el az Adatvédelmi Nyilatkozatunkat.

Termékek Menü

Királyteknős

Ár:
4.700 Ft
Egységár: 4.700,00 Ft/db
Cikkszám: TEK003
Elérhetőség: Jelenleg nem elérhető

Leírás

Származási hely: Amerika
Hossza: 20 - 25 cm
Életkor: 15 - 25 év

Leírása: A királyteknős vagy térképteknős néven is árusított Mississippi tarajosteknős a leggyakrabban tartott tarajosteknős.
Nevét élőhelyéről kapta: a Mississippi nyugati partján, Lousiana, Arkansas, Missouri, Kansas, Oklahoma államokban él. Kedveli a lassú folyású, dús növényzetű vizeket, a tavakat, nagy folyókat, mocsarakat.
Hátpáncélja olívzöld vagy barna, a közepén sötétbarna csíkkal, pöttyökkel és kör alakú mintázatokkal. A páncél közepén a fejtől a farokig ”tüskés” él húzódik. Haspáncélja zöldessárga, bonyolult sötét vonalhálózattal. A szeme mögött sárga félhold alakú folt van. Írisze fehér, pupillája fekete.

Tartása: Térképteknős és tarajosteknős néven is ismert hüllő. Lehet egyedül, párban és csoportban is tartani. A víz kb. 26-28 fokos legyen, de később már elég ha szobahőmérsékletű. A vízoszlop magassága akkora legyen, amekkora a teknős hossza. Fontos a napfény vagy a mesterséges világítás a D-vitamin beépülése miatt. Berendezés: Talajnak apró szemű kavics javasolt. Kimászó, vízen úszó növények. Szűrő használata javasolt, a takarítás könnyítése céljából. Táplálék: Hal, krill rák,- tüskés bolha rák, csiga, kagyló, tubifex, szúnyoglárva élő, szárított vagy fagyasztott formában, valamint teljes értékű teknős tápok.