Weboldalunk legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Bővebb információkért kérjük olvassa el az Adatvédelmi Nyilatkozatunkat.

Termékek Menü

Kínai csíkos teknős

Ár:
5.750 Ft
Egységár: 5.750,00 Ft/db
Cikkszám: TEK008
Elérhetőség: Kapható

Leírás

Ocadia sinensis

Származási hely: Kína, Tajvan és Vietnám területe
Hossza: 25 - 27 cm
Életkor: 15 - 25 év

Leírása: A kínai csíkos teknős a nyakán és a fején finoman csíkozott, ezzel a mintázattal egyedülálló az Ocadia nemzetségen belül, a délkelet-ázsiai édesvízi teknősök között. Nevét is erről a mintázatról kapta. A teknős testhossza kb. 27 cm, a páncélja pedig ovális alakú. Hátpáncélja egyszínű vörösesbarna, amin három gyengén látható él húzódik, ahogy növekszik, a páncél besötétedik és ezek az élek eltűnnek.
Nappali aktív állat, a növényzetben dús, állóvizeket kedveli, de a lassú sodrású folyókban is megtalálható. A kínai csíkos nyakú teknősre jellemző, hogy mindenevő, ami azt jelenti, hogy egyaránt megeszi a különböző növényi és állati eredetű anyagokat. A nemek és korcsoportok szerint viszont más és más a tápláléka. A kínai csíkos teknősök március elejétől június elejéig rakják le tojásaikat a maguk ásta gödörbe. Egyszerre 7-17 tojást raknak le, beássák a földbe, és őrzik, mert a kutyák és a ragadozók könnyű zsákmánynak tekintik a lerakott fészekaljat. A kicsik augusztus elején bújnak ki a tojásból.

Tartása: A kifejlett nőstények inkább növényevők, kifejlett hajtásokat, gyökereket esznek, a hímek és a fiatal nőstények pedig húsevők, vízi csigákkal, lárvákkal, szúnyogokkal és földi rovarokkal táplálkoznak.