Barion Pixel

Weboldalunk legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Bővebb információkért kérjük olvassa el az Adatvédelmi Nyilatkozatunkat.

Fátyolfólia fehér 17g/m2 UV stab. 3,20m x 5m

1.130 Ft
Menny.:db
Fátyolfóliás takarással a növények közvetlen közelében tudjuk biztosítani a számukra kedvezőbb hőmérsékleti és páraviszonyokat. Véd a változékony időjárás és a kártevők ellen.
Egységár: 70,63 Ft/m2
Cikkszám: AGR20200
Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 12
1.130 Ft
Menny.:db

Leírás

Fátyolfólia fehér 17g/m2 UV stab. 3,20m x 5m - Véd a változékony időjárás és a kártevők ellen.

Felhasználása sokoldalú, tartós, könnyű, véd az időjárás viszontagságai ellen, pl. jégeső, talaj menti fagy, szél. Rovarok, kártevők, madarak ellen is nagyon hasznos. Szálas szerkezete miatt átengedi a levegőt, szűrt fényt, csapadékot, öntözővizet. Alkalmazása magas terméshozamot, jobb termékminőséget és korábbi betakarítást eredményez. Használható a zöldségfélék, a saláta, spenót, retek, káposzta, kínai kel, uborka, dinnye, korai burgonya, póréhagyma, cukkini és a különféle gyógynövények termesztésében. A fátyolfólia használása közvetlenül a vetés vagy ültetés után történik. Lazán, feszítés nélkül terítjük a talajra. A széleket 50 centiméterenként leterheljük. Nagyobb területeken, vagy ha hatékonyabb kártevő elleni védelmet akarunk, akkor a fátyolfóliát körben leföldeljük. A virágzó növényeket, pl. az epret, uborkát, cukkinit stb. a beporzás érdekében pár napra kibontjuk.
Más növények betakarva maradhatnak egészen a betakarításig. A talajtakaró fátyolfóliát használhatjuk téli fagyvédelemre is, különböző növényeink betakarására! A levegő hőmérsékletének csökkenésével a fátyolfólia talaj felőli oldala párás lesz. A fátyolfólia a hőátbocsátás szempontjából üvegszerűen viselkedik. Ezért is nagyon fontos, hogy a takarás alatt a talaj mindig nedves legyen.
A fátyolfóliás takarás mínusz 4-5 °C esetén még kellő védelmet nyújt a zöldségnövények számára a fagy ellen. Azok a levelek, amelyek a jeges takaróhoz hozzáérnek, természetesen megfagynak, de jól beállt növényi állomány esetén a többi rész nem károsodik, és így hamar kiheveri a növény ezeket a sérüléseket.
A fátyolfólia alatt átlagban, hajnalban 2-3 °C fokkal, napközben borús időben 4-6 °C fokkal, napos időben 8-12 °C fokkal is magasabb lehet az ágyásokban a léghőmérséklet a szabad földhöz képest. Ebből következik, hogy takarás hatására 2-3 hét koraiság érhető el.

Kiszerelés: 3,2m x 5m (16m2)